2015. december 31., csütörtök

● PAULINA OWCZAREK (PL) & SŐRÉS ZSOLT /AHAD/ ● @ MÜSZI

Paulina Owczarek (PL) & Sőrés Zsolt /Ahad/

★ elektroakusztikus szabadimprovizáció a Müsziben (Művelődési Szint) 

2016. január 7-én 20h-kor 


Paulina Owczarek – bariton szaxofon
Sőrés Zsolt /Ahad/ – öthúros mélyhegedű, effektek, kontaktmikrofonok, eszközök

Paulina Owczarek és Sőrés Zsolt először a Rafał Mazur improvizatív és free dzsessz zenész által Krakkóban szervezett „Laboratorium Intuicji” (Intuitív laboratórium) hangverseny- és műhelymunka-sorozat egyik, 2009. július 10-én megrendezett koncertjén játszott együtt. Ez lesz a második közös fellépésük és az első duókoncertjük.


Paulina Owczarek baritonszaxofonos, aki nem csupán a lengyel free dzsessz, hanem a szabadimprovizációs zenei szcéna fiatal generációjának egyik meghatározó alakja is egyben, a Krakkói Zeneakadémián végzett. Owczarek amellett, hogy rengeteg ad hoc formációban vesz részt, Tomek Gadeckivel a „Sambar” nevű kortárs zenei szaxofonduó tagja évek óta, Wiktor Krzak fagottossal és Tomek Chołoniewski dobossal pedig az „Uncharted Territory” dzsessz és experiemntális zenei trió alapítója valamint 2012-től a „Cracow Improvisers Orchestra” vezetője. A Müsziben megrendezett koncert lesz Paulina Owczarek első budapesti fellépése.


LIVE: Cracow Improvisers Orchestra Alchemia 11... by PTITVNET


Sőrés Zsolt (Ahad) több mint húsz éve aktív improvizatív-, elektroakusztikus- és zörejzenész, experimentális zeneszerző, hangművész, független kurátor, író és szerkesztő. Zenéjére jellemző a formazúzó stratégiák kialakítása és az azonnali átmenetek, instabil akusztikus rendszerek használata. Sőrés a kilencvenes évek végétől 2002-ig a „Szünetjel Fesztivál” egyik szervezője, művészeti vezetője; 2008-2010 között pedig a „Relatív (Át)Hallások” nemzetközi kortárs zenei találkozó kurátora volt. 2012-ben a kelet-európai országokban megrendezett „Sound Exchange” fesztivál-, szimpózium- és programsorozat magyar kurátora; 2014-ben pedig az első Magyarországon rendezett reprezentatív, nemzetközi hanginstalláció-kiállítás, „Az érzékelhető határán – más hangok” kurátora volt. Az Ana-Maria Avram és Iancu Dumitrescu vezette „Hyperion Ensemble” ill. a nálunk a „The Kilimanjaro Darkjazz Orchestrá”-ból is ismert Hilary Jeffery és Gideon Kiers által létrehozott „Inconsolable Ghost" együttes tagja. Jelenleg működő saját formációi többek között: duó Jean-Hervé Péron Art-Erroristtal (az idén 45 éve működő, legendás krautrock zenekar, a „Faust” alapítójával), az „Ahad & ChrS” (Christian Skjødttel), projektek Franz Hautzingerrel, trió Christian Kobival és Tim Hodgkinsonnal, trió Richard Barrett-tel és Milana Zarić-tyal, duó Bolcsó Bálinttal, valamint az immár húsz éve működő „Ahad & én”duó (Tóth Pállal).

Sőrés Zsolt a YouTube-on:
http://www.youtube.com/user/MrAhad69

Helyszín:
Müszi (Művelődési szint)
1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval, csöngess, ha nincs nyitva az ajtó!)


★ Ajánlott adomány: 800 Ft ★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

READERS