2011. március 16., szerda

KÁOSZFÉRA TAVASZI EQUILIBRIUM MINIFESZTRoham, 2011. március 21. hétfő 20:00

Nemzetközi muzikológiai találkozó a konceptuális művészet jegyében. Tőzsdepszichológia és hangdizájn. Kellemes és kellemetlen videó-szónikus kísérletek az experimentális-, és zajzene különböző részterületein.
Az esemény a Goethe-Institut Budapest támogatásával jön létre.

--
Felllépők:

KOSTOLANY - NOISE IMPROV GROUP (H)
AHAD (H) & CHRISTOPHER WILLIAMS (D/USA)
DIATRIBES + JONAS KOCHER (CH)
MARKAS UNREAD /VIDEO BAND/ (H)

--
KOSTOLANY - NOISE IMPROV GROUP (H)
Lengyel zajzene lengyelek nélkül, tőzsdepszichológiával fűszerezve. Comfort without Compromise.
Boros Levente – dobok
Keszei Krisztián - basszusgitár
Sangre Ltzk - basszusgitár
Oscilla - ring modulator, analóg laptop
Dóra Attila - fúvósok

AHAD (H) & CHRISTOPHER WILLIAMS (D/USA)
- Christopher Williams (nagybőgő), az immár több mint egy évtizede Berlinben élő experimentális zenész, zeneszerző, muzikológus Kaliforniában, San Diegóban született. A Kaliforniai Egyetemen tanárai voltak többek között: Mark Dresser, Bertram Turetzky és Charles Curtis. Az elmúlt években az alábbi művészekkel működött együtt: Derek Bailey, LaMonte Young's Theatre of Eternal Music, Trigger Ensemble für Aktuelle Musik, Tom Djill and Matt Ingalls, Ensemble Chronophonie, Travis Sullivan, NOISE Ensemble, John Mark Harris stb. Lemezeit az Incus, a Steady Beat és az Eclipse kiadók jelentették meg. Az Open Space és a The Improvisor zenei szakfolyóiratok munkatársa. Ösztöndíjai: Kaliforniai Egyetem, Darmstadti Nyári Kortárs Zenei Szeminárium, Acanthes Fesztivál Zeneszerzői Műhely. Jelenleg Barbara Helddel egy fuvolára és elektronikára írt rádióművészeti alkotáson, egy Derek Baileyről szóló hosszabb tanulmányon dolgozik és projekteket, koncerteket szervez elsősorban Berlinben, valamint Barcelónában. Az alábbi szervezetek tagja: Associació Musical l'Embut, Metro i Mig Cycle Club, 4862 Voltaire St. Consort, Experimentem amb l'Art, Maker's Mark Embassador
http://www.nauchristopher.thenthis.org/
- Sőrés Zsolt Ahad (mélyhegedű, elektronika, tárgyak) jelenleg működő együttesei: I Belong to the Band (Adam Bohmannal, Jean-Michel Van Schouwburggal, Oli Mayne-nel), trió Franz Hautzingerrel és Isabelle Duthoittal, duó Christian Skjødttel, trió Oli Mayne-nel és Varga Zsolttal, Lektrónia című multimédiás projekt Ladjánszki Mártával és Koroknai Zsolt képzőművésszel, Don't Eat Group (a filmes, videó / képzőművész Juhász Andrással) stb. Gyakran működik együtt koreográfusokkal, színházi csoportokkal, képzőművészekkel és videoművészekkel, filmrendezőkkel is. 2008-tól a Relatív (Át)Hallások Nemzetközi Független Kortárs Zenei Találkozó művészeti vezetője az Artus Stúdióban. 2005-ben a Szünetjel Könyvek sorozat szerkesztőjeként magyar nyelven megjelentette az alábbi könyveket: Jozef Cseres: Zenei szimulákrumok; Michael Nyman: Kísérleti zene. Cage és utókora; Edwin Prévost: Nincsen ártatlan hang. AMM és az önfelfedezés gyakorlata. Metazenei Narratívák. 2008-ban Az autonómia új esélyei címmel Peter Lamborn Wilson / Hakim Bey és más ontológiai anarchisták írásaiból szerkesztett kötetet.
http://www.r33.hu/index.php/profil-szerkesztes/userprofile/Ahad

DIATRIBES + JONAS KOCHER (CH)
A Diatribes egy meglehetősen libertáriánus együttes, akiknek a működése 2004 telén egy genfi alagsorban kezdődött. Miközben a mai improvizatív és az experimentális zenei nyelveket alkalmazza, a duó zenéje egyszerre nagyon reaktív, dinamikus, perkusszív és/vagy texturált. Az eredeti trió azóta egy sohasem teljes, polimorf képződménnyé vált, amely a spektrumát többek között olyan muzsikusokkal egészíti ki időről-időre, mint Barry Guy, Keith Rowe, Jason Kahn, Jacques Demierre, Christian Weber, Ernesto Rodriguez, Tomas Korber, Jean Bordé, Mick Beck stb., illetve utazik együtt Európán keresztül, mint Abdul Moimême Portugáliából, Hannah Mars hall Angliából, Rafal Mazur Lengyelországból vagy a HKM+ Németországból.
- Laurent Peter aka D'incise - laptop, tárgyak
- Patricia Bosshard - hegedű
- Jonas Kocher - tangóharmonika, elektronika
http://www.dincise.net/diatribes/home.html
http://www.patriciabosshard.net/
http://www.jonaskocher.net/

MARKAS UNREAD /VIDEO BAND/ (H)
http://www.mixcloud.com/djrun/

Belépő: 800 HUF / 4 EUR


Roham
1088 Budapest, Vas utca 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

READERS