2014. február 14., péntek

JazzaJ // LADIK (H/SRB) - Van SCHOUWBURG (B) - REHFORMEN (A) - SŐRÉS (H) KVARTETT

2014. február 19-én este 8h-kor

a Mika Tivadar Mulatóban a JazzaJon!

Ladik Katalin - hang
Jean-Michel Van Schouwburg - hang
Rosi Rehformen - cselló, hang
Sőrés Zsolt Ahad - öthúros mélyhegedű, elektronika, hang
 
Jean-Michel Van Schouwburg belga vokalista-hangperformer és Ladik Katalin költő-előadó-színésznő érzékeny hangszeres kísérettel térképezik fel a zene, a költészet és az ének határvidékeit. Autentikus és kortárs művészet sűrűsödik egyetlen előadásban.

Belépő: 1000 HUF
Szociális jegy: 500 HUF
Támogatói jegy: 1500 HUF

További info: jazzzzzzzaj@gmail.com
Ladik Katalin
Ladik Katalin az 1960-as évek óta aktív költő, performer, színésznő. Újvidéken született, és az utóbbi 20 évben felváltva él és alkot Újvidéken, Budapesten és a horvátországi Hvar szigetén. Az úgynevezett írott költeményekkel párhuzamosan hangkölteményeket és vizuális verseket is alkot, előadóművész, kísérleti zeneművek és hangjátékok alkotója és vokális előadója, képzőművész, továbbá a happening, mail art, akció műfajában is tevékeny. Szkárosi Endrével és Sőrés Zsolttal az 1990-es évek közepe óta dolgoznak együtt a Spiritus Noister nevű formációban. A magyar avantgárd irodalom és performansz művészet nemzetközileg is elismert alakja, fellépései mindig eseményszámba mennek.

A brüsszeli Jean-Michel Van Schouwburg vokális improvizációiban a hagyományos hangképzésen túllépve építkezik. A 90-es évektől kezdve minden létező vokális technikát elsajátított, pl. garaténeklés, felhangok, jódli, különböző száj-hangok, falzett éneklés, multifóniák, valamint halandzsa nyelveket. Olyan, nemzetközileg elismert művészekkel dolgozott együtt, mint Adelheid Sieuw, John Russell, Sabu Toyozumi és az Inaudible collective. Az I Belong to The Band-ben Oli Mayne-nel, Adam Bohman-nel és Sőrés Zsolttal játszik, vokális képességein túl a humor is nélkülözhetetlen eszköze.


Ladik Katalin és Jean-Michel Van Schouwburg Peter Strickland Berberian Sound Studio (2012) című filmjében:


A budapesti születésű, Bécsben élő Rosi Rehformen, avagy Kutas Réka fiatal improvizatív- és zörejzenével foglalkozó csellista és vokalista. Zenészekkel, táncosokkal, szinészekkel és más művészeti ágakban működő alkotókkal is együtt dolgozik. Az elmúlt években Európa több nagyvárosában és rangos kortárs zenei fesztiválján fellépett: többek között Bécsben, Grazban, Prágában, Brnoban, Osloban, Tromsøben, Göteburgban, Kijevben, Berlinben és Zürichben is. Ez lesz az első budapesti fellépése.


Sőrés Zsolt Ahad több mint két évtizede foglalkozik improvizatív, intuitív, elektroakusztikus és zörejzenével ill. hangművészettel. Zenéjére jellemző a formazúzó stratégiák kialakítása és az azonnali átmenetek, instabil akusztikus rendszerek, a folyamatos hangrétegek és egyedi elektronikus eszközök használata. Jelenlegi projektjei: duó az 1971-ben alakult krautrock zenekar, a Faust alapítójával, Jean-Hervé Péron Art-Erroristtal, Ahad & ChrS (Christian Skjødttel), trió Franz Hautzingerrel és Isabelle Duthoit-val, duó Hilary Jefferyvel, Noise Flowers (Oli Mayne-nel és Wahorn Andrással), Ahad & én (Tóth Pállal), együttműködés a Theme és az Inconsolable Ghost együttesekkel stb. Színházakkal, kortárstáncosokkal, videóművészekkel és filmrendezőkkel is dolgozik. A DoN'T Eat Group audiovizuális-interdiszciplináris performanszcsoport tagja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

READERS