2013. június 4., kedd

M0 – Itt kezdődik a művészet!2013. június 5., szerda 19 óra

David Černý ǀ Létezés

A Műcsarnok új projektgalériájának nyitókiállítása

Szerdán David Černý kiállításával nyílik meg a Műcsarnok új projektgalériája, az M0. A különleges alkalomból  a kortárs európai képzőművészet cseh fenegyereke is Budapestre érkezik, stílusosan saját sportrepülőgépén.

A megnyitón közreműködik: Christian Kobi (szopránszaxofon) és Sőrés Zsolt Ahad (öthúros mélyhegedű).

A Műcsarnok új projektgalériája a patinás épület egyik leghangsúlyosabb pontján, a főbejárathoz közel, a díszteremben található. Olyan karakteres műveket láthat majd itt a közönség, amelyek jelentős hatást gyakorolnak a nemzetközi kortárs művészet világára. A havi rendszerességgel bemutatott alkotások ingyenesen tekinthetők meg. A Műcsarnok új helyszínét a cseh szobrászművész David Černý kiállításával nyitjuk meg.
  David Černý: Cápa, 2005  © David Černý
David Černý a nyilvános terekbe szánt figuratív szobrok mestere. Gyakran választ olyan, gyakran megbotránkoztató művészi megoldást, amely esztétikai és társadalmi normákat kérdőjelez meg – emiatt már több költséges projektjét nem sikerült megvalósítania. Ismertebb provokatív  művei közé tartozik például a Hergetova Cihelna udvarán álló pisilős interaktív szökőkút, vagy a Futura Galéria kertjében álló két hatalmas torzó, amelyeknek a fenekébe bújva tekintheti meg a videókat a látogató. A szerdától az M0-ban látható két Černý munka bizonnyal szintén nem fogja hidegen hagyni a közönséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

READERS