2009. szeptember 21., hétfő

ÉLŐKÉP TÁRSULAT: PSYCHOTECHNIKUM - XV. ALTERNATÍV SZÍNHÁZI SZEMLE, DEBRECEN, 2009. IX. 13.

Élőkép Társulat

Psychotechnikum

színpadi hangjáték

Bódy Gábor: Psychotechnikum, avagy Gulliver utazása Digitáliában című forgatókönyve alapján

Szereplők: Kovács Martina, Géczi Zoltán, Bérczi Zsófia, Sőrés Zsolt
Animáció: Taskovics Éva
Videó: Gyenei Péter
Technikai munkatárs: Tesfay Áron, Martincsák István
Kellékek: Baltazár Vova
Tervezés: Bérczi Zsófia, Bársony Júlia
Rendező: Bársony Júlia

Egy nő és egy férfi találkozása tértől és időtől függetlenül. Gull, Vivian és a valóság örök kérdéseire választ kereső Harmadik hang különös dialógusai. Hétköznapi párbeszédek, melyek az érzelmek alapján kapnak töltést, nyernek formát. Múlt, jelen és jövő. Idősíkok, melyek egyszerre vannak jelen minden párkapcsolatban. Hiszen mikor hátradőlnek egy fotelben és bekapcsolják a televíziót, különböző időben látják önmagukat: fiatalkorukban, öregkorukban, elkövetkezendő életeikben. Science-fiction világukban érzelmeik a homlokukon megjelenő chip-kártyában, mint egy homlok-hőmérőn válnak láthatóvá.

A performansz, az animáció, a videótechnika, a zene és a drámai elemek egyedi összhangzattana a vizuális színház köré szerveződik. A rendező, Bársony Júlia a színházat a maga totalitásában kezeli és használja, közvetlen nyelvezetének, az interaktív játéknak köszönhetően közönségét biztosan vezeti be a kortárs előadóművészet formanyelvének világába.

Köszönet: Baksa-Soós Vera, Fenyvesi Boga, Kántor Kata, Terebessy Tóbiás, Hollós Péter, Pataki Attila, Tajt Imre, Pápai István, Füredi Tamás, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Fotó: Meggyesi Bálint

http://www.livingpicturecompany.blogspot.com

2009. szeptember 13. vasárnap, 21.00
Csokonai Színház - Nagyszínpad

70'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

READERS